Ekonomija

Rok za dostavljanje finansijskih izveštaja 31. mart

izvestaj
izveštaj /Ilustracija Pixabay

Novim Zakonom o računovodstvu najavljen je novi model finansijskog izveštavanja, koji podrazumeva razdvajanje finansijskih izveštaja od dokumentacije, a prvi rok za dostavljanje redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za prošlu godinu je 31. mart 2022. godine, umesto 28. februar kao do sada, saopštila je Agencija za privredne registre (APR).

Zakon će se primenjivati počevši od finansijskih izveštaja za 2021. godinu.

Dokumentaciju, uključujući odgovarajuće odluke, više nemaju obavezu da dostavljaju sva preduzeća i preduzetnici.

Ta obaveza dostavljanja dokumentacije važi samo obveznike revizije i uvođenje novih dokumenata za određene grupe obveznika.

Iz Agencije za privredne registre nedavno su najavili da će najkasnije do 30. septembra 2022. godine biti objavljeni svi ispravni, ali i neispravni finansijski izveštaji i dokumentacija.

Izveštaji će biti objavljeni na sajtu Agencije za privredne registre.

S obzirom na to da se finansijski izveštaji dostavljaju isključivo elektronskim putem, zakonski zastupnici treba da provere ispravnost kvalifikovanog elektronskog sertifikata, kako bi na vreme obezbedili njegovu validnost.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend