Ekonomija

Siniša Mali: Danas isplata prve rate pomoći za autoprevoznike

autobusi
FOTO: Pixabay ilustracija
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će danas početi isplata prve rate sektorske pomoći za autoprevoznike, koji će dobiti 600 evra po autobusu, u periodu od šest meseci.

Kako je ministar precizirao, danas će biti uplaćeno više od 372,4 miliona dinara, odnosno oko 3,1 miliona evra.

„Sredstva će dobiti 572 privredna društva, koja imaju 5.279 licenciranih autobusa i ispunjavaju potrebne uslove za dobijanje ove vrste pomoći države. Njima će ta pomoć biti danas uplaćena“, rekao je ministar finansija.

On je dodao da je odobravanje zahteva za subvenciju podrazumevalo ispunjavanje uslova poput posedovanja licence za prevoz putnika i dokaza da je autobus registrovan, da nad prevoznikom nije pokrenut stečajni postupak, da prevoznik nije organizovan kao javno preduzeće.

Ministar je dodao da je za ovu meru pomoći rebalansom budžeta ukupno opredeljeno 2,6 milijarde dinara.

Siniša Mali je naveo i da je u okviru trećeg paketa podrške predviđena isplata tri puta po pola minimalne zarade za sve privredne subjekte koji se prijave za tu vrstu pomoći države, i to za mart koja je već isplaćena, za april, koja će biti isplaćena 10. maja, i za maj koja će biti isplaćena u junu mesecu.

„Isplata tri puta po pola minimalne zarade je namenjena za preduzetnike, mikro, mala, srednja i velika preduzeća, tako da se autobuski prevoznici mogu prijaviti i za ovaj vid pomoći države“, podsetio je Mali.

On je podsetio da je pomoć za autoprevoznike deo trećeg paketa podrške privredi i građanima Srbije, koji je ukupno vredan 257 milijardi dinara, odnosno oko dve milijarde evra.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend