Ekonomija

Smederevska fabrika koja je dobila 14 miliona evra državne pomoći otpustila 350 radnika

Fabrika kablova za automobilsku industriju PKC u Smederevu otpustila je 200 radnika koji su imali ugovore na neodređeno vreme, sa obrazloženjem da su proglašeni tehnološkim viškom.
pixabay/ilustracija

Ovo je drugi krug otpuštanja u ovoj kompaniji tokom vanrednog stanja. Samo prošlog meseca, u ovom preduzeću bez posla je ostalo 150 zaposlenih na određeno vreme.

PKC je prekinuo saradnju sa dve stotine zaposlenih koji su ugovore zaključili sa beogradskom agencijom za ljudske resurse „Trenkvalder“, pišu Novosti.

O otkazima su, kako tvrde radnici, obavešteni telefonom, pa i SMS porukama.

Radnici koji su ostali bez posla smatraju da su ugrožena njihova osnovna prava.

Dok je 350 radnika suočeno sa gubitkom posla, podsećamo da je, nekada finska, danas indijska fabrika kablova, od dolaska u Smederevo dobila ukupno skoro 14 miliona evra pomoći države

IZVOR: Novosti

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend