Ekonomija Naše pare

Teško do projekta za rekonstrukciju „Svetog Save“

foto/arhiva: UU/Boom93
Osnovna škola „Sveti Sava“ u Požarevcu donela je odluku o obustavi postupka javne nabavke za izradu projektno tehničke  dokumentacije za rekonstrukciju i nadogradnju objekata. Škola je dobila tri ponude i sve su ocenjene kao neprihvatljive.

Ponude su pristigle od preduzeća Remontni centar iz Užica, Krip inženjering iz Beograda i Urbopolis iz Beograda.

Urbopolis je u oktobru 2018.godine bilo je angažovano u Požarevcu za izradu idejnog projekta i projekta za izvođenje radova na adaptaciji, sanaciji i rekonstrukciji objekata Doma zdravlja u Požarevcu. Međutim, gradska uprava u Požarevcu je u decembru 2019.godine raskinula taj ugovor koji je bio zaključen sa grupom ponuđača u kojoj se nalazilo i pomenuto preduzeće. Zanimljivo je da do danas grad nije uspeo da nađe novog projektanta za rekonstrukciju Doma zdravlja.

Krip inženjering je preduzeće sa kojim je gradska uprava u Požarevcu u martu 2020.godine zaključila ugovor za izradu projektne dokumentacije za izgradnju zatvorenog bazena. Sredstva za ovaj projekat  preneta su i u budžet za 2021.godinu. Kako je Boom 93 potvrđeno u gradskoj upravi, ovaj projekat je aktuelan i u toku je njegova izrada.

Preduzeće Remontni centar iz Užica u januaru prošle godine angažovano je na izradi plana „Procene rizika od katastrofa teritorije Grada Požarevca“. Radi se o projektu za koji su sredstva takođe preneta u budžet za 2021.godinu. U gradskoj upravi kažu da je bilo teškoća prilikom izrade plana u pogledu prenete dokumentacije i okolonosti prouzrokovanih COVID-19, a očekuje se da izrada plana bude okončana do kraja februara.

„Sveti Sava“ je pored „Dositeja“ još jedna školska ustanova u Požarevcu za koju je predviđena rekonstrukcija i dogradnja u doglednoj budućnosti kako bi se stvorili uslovi za održavanje jednosmenske nastave.

foto/arhiva: UU/Boom93

Tekst je nastao u okviru projekta „Transparetno i javno – Gde idu naše pare “ koji podržava Gradsko veće Grada Požarevca. Projekat je realizovao autorski tim Boom93. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.  

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Uroš Urošević

Bavi se novinarstvom od 1996.godine. Povremeni je dopisnik i saradnik više medija i organizacija u Srbiji. Oženjen, otac dvoje dece.

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Odlično prezentirane informacije!
    Kakav,bre,tender,kakve ponude,kakve gluposti! Grad bi trebalo da ima svoje arhitekte,grad ima svoja budžetska sredstva,grad ima radnike,ako ih nema,što je nemoguće,ima osuđenike u KPD,ima nezaposlene osobe na birou NSZ,grad može gratis da izda dozvole za proširenje,grad ima kompletnu logistiku, infrastrukturu i finansije da sam izvede građevinske radove! Šta je onda problem,šta,koliki je čiji %,sramite se! Ulaže te u razvoj i obrazovanje dece!
    „Opštinari“ su čista sprdačina, Nesposobna b…! Kada se „Gradonačelnik“ vrati sa Kopa,počeće ponovo da lamentira,kako je „zakonski“ ograničen,kako….,razne druge gluposti! Ali,dok „Gradonačelnik“ dođe,što će biti oko 15 januara,ostatak klana će objavljivati razne gluposti i baljezganje,baš po planu,šta ćeš „Zlatno doba“!?!?!

%d bloggers like this:
Send this to a friend