Društvo Ekonomija

U ogranku „TEKO“ Kostolac uskoro novi sistem za odsumporavanje dimnih gasova i prečišćavanje otpadnih voda?

Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije oglasilo je tender za uslugu izrade projektne dokumentacije za postrojenja za odsumporavanje dimnih gasova (ODG) i prečišćavanje svih otpadnih voda u Termoelektrani Kostolac u blokovima A1 i A2.
FOTO: Boom93

Kako se navodi, predmet projekta je izrada idejnih rešenja i idejnih projekta sa studijama opravdanosti izgradnje za ova dva postrojenja.

Namena objekta odsumporavanja dimnih gasova blokova A1 i A2 TE Kostolac, je da se koncentracija SO2 (sumpor-dioksida) u dimnim gasovima smanji ispod granične vrednosti emisija, koja je definisana u odgovarajućoj EU regulativi, odnosno ispod 130 mg/Nm3.

Tehničko rešenje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda treba da obezbedi odgovarajući tretman otpadnih voda po svim neophodnim tehničko-tehnološkim i ekonomskim parametrima, a studijom opravdanosti potrebno je da se izvrši analiza izgradnje predmetnih postrojenja.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend