Društvo

Učestvujte na Sajmu integrisane elektronike – Nirnberg, mart 2023.

Foto: Pixabay/ilustracija

Foto: Pixabay/ilustracija

Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije organizuju nastup domaćih kompanija u okviru nacionalnog štanda na sajmu integrisane elektronike „Embedded World 2023“ koji će se održati od 14. do 16. marta 2023. godine u Nirnbergu (Nemačka).

PKS i RAS snose najveći deo troškova oko zakupa, dizajna i gradnje štanda, dok svaki izlagač snosi troškove participacije koja će iznositi 2.500 evra.

S tim u vezi, sprovode anketu o zainteresovanosti naših kompanija za učešće na ovom sajmu, kako bi mogli da krenu dalje u organizaciju vezanu za poziciju i veličinu štanda na sajmu, u zavisnosti od broja zaintersovanih kompanija.

Ukoliko ste zainteresovani za učešće na pomenutom sajmu,  potvrdu o zainteresovanosti dostavite do petka, 18. novembra 2022. godine, na email adresu: ict@pks.rs.

Očekuje se da zvanične prijave za nastup na sajmu budu početkom decembra 2022. godine nakon raspisivanja Javnog poziva.

Poslednja zajednička organizacija učešća domaćih kompanija na sajmu Embedded bila je 2020. godine.

OVDE je vest gde se nalaze informacije, kao i fotografije sa tog događaja.

Embedded World je vodeći svetski sajam embedded sistema. Održava se svake godine u “Exhibition Centre” u Nirnbergu, a u 2022. godini zabeležio je preko 720 izlagača iz 39 država, preko 18 hiljada posetilaca i više od 1.500 stručnjaka koji su učestvovali u programima i kongresu sajma. Pod sloganom “It’s a smarter world!” profiliše se kao sajam usmeren na trendove u razvoju tehnologija i tehnološkoj modernizaciji.

Jedan je od retkih sajmova koji se strogo koncentriše na embedded sisteme (kompjuterske sisteme sa određenom funkcijom u većim mehaničkim ili elektro sistemima), pružajući mogućnost da se vrlo lako i brzo uspostave kontakti među ključnim dobavljačima sastavnih delova, modula i celokupnih sistema, operativnih sistema i softvera, kao i svih drugih aspekata sistema embedded.