Ekonomija

Vlada odobrila mlinarima 160 miliona dinara pomoći

FOTO:Boom93/S.Lisac
Vlada Srbije usvojila je uredbu kojom je odobrila 160 miliona dinara podsticaja proizvođačima brašna u Srbiji. Cilj je kako se navodi da se spreče tržišni poremećaji.

Podrška je namenjena proizvođačima brašna koji su registrovani za obavljanje delatnosti mlinarstva do 15. novembra 2021. godine i koji su isporučivali brašno u pakovanjima do pet kilograma (uključujući i pet kilograma) tipa T-400 glatko i T-500 u skladu sa uredbom kojom se uređuje ograničenje visine cena osnovnih životnih namirnica u Srbiji, od 2. februara do 31. maja 2022. godine.

Zahtev za odobrenje finansijske podrške podnosi se Upravi za agrarna plaćanja.

Podnosilac zahteva može da podnese samo jedan zahtev za odobravanje podrške na osnovu jednog javnog poziva.

Isplata se vrši do utroška sredstava obezbeđenih za sprovođenje ove uredbe.

Proizvođačima brašna se, u skladu sa ovom uredbom, dodeljuje podrška po proporcionalnom sistemu u odnosu na količinu isporučenog brašna.

Ratari u Srbiji nisu zadovoljni trenutnom situacijom i traže da im država, između ostalog, garantuje i najnižu otkupnu cenu pšenice od 50 dinara po kilogramu.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend