Ekonomija

Vlada zabranila izvoz suncokretovog ulja

Foto:Boom93/arhivska fotografija
Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte, kojom se omogućava privrednim subjektima koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava, da se isporuka goriva može vršiti i utakanjem u posude u maksimalnoj količini do 60 litara.

Na ovaj način, kako se navodi u saopštenju Vlade, omogućeno je, pre svega poljoprivrednicima koji kao sredstva za rad koriste poljoprivredne mašine, da nastave nesmetano obavljanje poslova.
Vlada Srbije usvojila je i izmenjenu Odluku kojom se sirovo ulje od semena suncokreta ili šafranike izuzima od zabrane izvoza, a imajući u vidu da se ovaj proizvod ne može koristiti za dalju preradu u rafinisano suncokretovo ulje i da se najčešće koristi u industriji boja i lakova.
Takođe, odlučeno je da se na listu proizvoda za koje se privremeno zabranjuje izvoz, doda i rafinisano suncokretovo ulje, piše Danas.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend