Društvo

Vučić: Brinem za zimu, nafta ponovo skočila, struje nigde biti neće, a gasa – to je pitanje

(BETAPHOTO/PREDSEDNISTVO SRBIJE/DIMITRIJE GOLL)

(BETAPHOTO/PREDSEDNISTVO SRBIJE/DIMITRIJE GOLL)

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da se veoma brine kako će se stvari razvijati u narednom periodu, naročito naredne zime, jer nije siguran kako će se okončati sukob u Ukrajini i kakve to efekte može imati na Srbiju, Evropu i ostatak sveta.

„Brinem za zimu naročito, zato što je nafta ponovo skočila, struje nigde biti neće, a gasa – to je pitanje. Biće teška zima za sve nas“, rekao je Vučić posle posete Spomeniku heroja sa Košara.

On je rekao da država nastoji da ide napred i da je očuvana mogućnost da se i dalje gradi ono što je započeto, a da bi to bilo i lakše da ima „još više odgovornosti u pojedinim državnim organima“.

„Plašim se da imamo mnogo nepoznatih u toj jednačini. Svaki dan analiziram šta se zbiva, dobro poznavajući sve svetske aktere u ovom trenutku“, rekao je on.

Vučić je rekao da se mnogi ponašaju tako kao da im je Srbija „najlakša meta“, ali da se država bori i čini sve što je u skladu sa mogućnostima i to polako počinju da shvataju i oni koji imaju drugačije mišljenje.

„Imamo fer pristup i prema zapadnim i istočnim partnerima. Kažemo svima u lice šta mislimo. I svaki dan nam analitičari govore da nećemo moći više da sedimo na dve stolice. Ljudi, vi niste razumeli kada smo 100 puta rekli – mi imamo svoju politiku. I to hrabro kažemo i jednima i drugima“, dodao je on.