Hronika

Kazna od 140.000 dinara zbog vožnje pod dejstvom alkohola i izazivanja saobraćajne nezgode

FOTO: M.Veljković/Boom93

FOTO: M.Veljković/Boom93

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu, od 28. februara do danas, u redovnoj kontroli, isključili su iz saobraćaja četvoricu muškaraca, dvojicu koji su vozili pod dejstvom alkohola, od kojih je jedan izazvao saobraćajnu nezgodu, kao i dvojicu pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

U okolini Petrovca na Mlavi, šezdesetogodišnji vozač „folksvagena“, vozeći sa 2,14 promila alkohola u organizmu, izgubio je kontrolu nad automobilom i udario u parkirani autobus.

Nakon toga je nastavio da vozi, a operativnim radom policija ga je brzo identifikovala i privela sudiji za prekršaje koji mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 140.000 dinara, zaštitnu meru zabrane upravljanja vozilom 10 meseci, kao i 17 kaznenih poena.

Baner Boom93 Android aplikacija

Saobraćajna policija je u okolini Velikog Gradišta, u Velikom Gradištu i okolini Požarevca zaustavila vozača „zastave“ (62) koji je automobilom upravljao sa 1,25 promila alkohola u organizmu, kao i vozače teretnog vozila „volvo“ (41) i „bmv“ (37) koji su vozili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Svi vozači su zadržani do 12 sati i protiv njih su podnete prekršajne prijave po Zakonu o bezbednosti saobraćaja.