Hronika

KRIK: Još bez suđenja Stoliću za pokušaj preuzimanja motela u Žagubici

FOTO: Boom93 / R. Momirović

FOTO: Boom93 / R. Momirović

Suđenje bivšem inspektoru SBPOK-a Božidaru Stoliću i pripadniku BIA-e Mlađenu Klikovcu zbog pokušaja iznude još nije zakazano u Višem sudu u Požarevcu jer se sudija žalila da joj je predmet dodeljen preko reda, saznaje KRIK. O sudijinom prigovoru treba da odluči Apelacioni sud u Kragujevcu. Stoliću se već sudi da je kriminalnoj grupi Veljka Belivuka odavao poverljive policijske informacije.

Suđenje Stoliću i Klikovcu po optužbama da su Slađanu Konstantinoviću, kriminalcu povezanim sa zemunskim klanom, pomagali da zastraši čoveka i iznudi od njega motel „Gornjak“ koji poseduje i dalje nije zakazano.

Predmet je sredinom marta, nakon što je optužnica postala pravosnažna, trebalo da bude dodeljen sudiji koji zatim ima rok od 30 dana da zakaže suđenje. To se, međutim, nije desilo.

Baner Boom93 Android aplikacija

Slučaj je tek prošle nedelje dodeljen sudiji Gordani Vidojković, ali je ona uložila prigovor predsedniku Apelacionog suda u Kragujevcu, smatrajući da predmet nije trebalo da dobije ona. Sudija Vidojković smatra da nije ispoštovan redosled dodele slučajeva, odnosno da joj je preko reda dodeljeno da sudi u ovom postupku.

Predsednik kragujevačkog Apelacionog suda Aleksandar Blanuša još nije odlučio o njenom prigovoru.

Stolić, Klikovac i Konstantinović uhapšeni su krajem septembra prošle godine zbog sumnje da su tog meseca nekoliko puta bili u motelu „Gornjak“ i pretnjama pokušali da nateraju njegovog vlasnika Radišu Bainovića da im proda motel po ceni višestruko nižoj od realne.

Više informacija možete pročitati OVDE.