Hronika

Lažirali pregled i vakcinaciju, hapšenja u zavodu za plućne bolesti i domu zdravlja

Tri osobe uhapšene su zbog trgovine uticajem i jedna zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj.

Krivične prijave u redovnom postupku biće podnete protiv šezdesetčetvorogodišnje lekarke zbog zloupotrebe službenog položaja i protiv dvadesetpetogodišnjeg muškarca zbog falsifikovanja isprave.

Uhapšeni su Lj. N. (27) i S. K. (40), zaposlene u Gradskom zavodu za plućne bolesti i tuberkulozu Beograd, M. R. R. (23), kao i J. R. (62) medicinska sestra Doma zdravlja Stari grad u Beogradu.

Kako se sumnja, Lj. N. je preko S. K. uticala na J. R. da u službene evidencije Doma zdravlja Stari grad unese podatak da je protiv kovida vakcinisan jedan muškarac, iako nije, za šta je Lj. N. od supruge tog muškarca M.R.R. primila 24.000 dinara.

Takođe, Lj. N. je uticala i na šezdesetčetvorogodišnju lekarku u Gradskom zavodu za plućne bolesti i tuberkulozu Beograd da izda dokument o pregledu dvadesetpetogodišnjeg muškarca, iako nije bio na pregledu, kako bi dobio Potvrdu o privremenoj sprečenosti za rad i tako opravdao nedolazak na posao.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend