Hronika

Nakon pretećeg mejla dojave o bombama, kako će se odvijati nastava u popodnevnoj smeni u požarevačkim školama?

škola
Foto: Boom93 / T.Spasojević
Nakon današnjih dojava o bombama u školama na teritoriji grada Požarevca, škola Dositej Obradović obavestila je roditelje o održavanju popodnevne nastave u ovoj školi.

Na zvaničnoj Facebook stranici škole postavljeno je obaveštenje da je pretnja lažna i da će nastava biti redovna u popodnevnoj smeni, dok kako Boom93 saznaje u OŠ Sveti Sava pregled od strane policije je završen, tako da će nastava u popodnevnoj smeni biti održana prema ranije utvrđenom rasporedu.

Kako je za Boom93 rekla Margareta Sekulović, predsednica aktiva direktora osnovnih škola u Požarevcu, provere tačnosti o dojavama bombi su još uvek u toku.

„Tek nakon što policija potvrdi da je sve u redu, na svakoj školi je da donese odluku o održavanju nastave u popodnevnoj smeni“, kaže Sekulović.

Ona kaže da je mejl koji su dobili bio na srpskom jeziku, pretećeg karaktera i opšte sadržine, odnsono da u njemu nije bilo imena pojedinačnih škola.

Podsetimo, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je izdalo saoštenje u kome se navodi da su svi objekti evakuisani, a đaci će biti vraćeni na nastavu tek kada policija pregleda sve škole.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Radoslav Momirović

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend