Hronika

Rebić: Ubistvo porodice Đokić dugo pripremano

Foto: Boom93/MMV
Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da je ubistvo porodice Đokić, iz Aleksnica, dugo i dobro pripremljeno i da je zločin bez ikakve sumnje motivisan koristoljubljem.

„Utvrđeno je da izvršilac, ili više njih, pre nego što se odlučio na zločinački korak nabavio benzin očigledno spremajući se unapred da spaljivanjem uništi i vozilo i žrtve. U ovom trenutku, jer tek treba da bude urađena i obdukcija posmrtnih ostataka stradalih, zbog ugljenisanosti još se ne može govoriti o načinu na koji su članovi porodice Đokić ubijeni“, rekao je direkor policije za list „Politika“.

Rebić je naveo da je njihova smrt nastupila između nedelje i ponedeljka, između 24 minuta posle ponoći i dva sata i pet minuta.

„To je vreme kada je njihov automobil prvi odnosno drugi put, viđen na snimku video-nadzora na glavnoj asfaltiranoj saobraćajnici koja povezuje moravska sela. Put nasipom od Moravca do Tešice veoma je loš i dug oko osam kilometara i sigurno je da je vožnja njime bila duga, najmanje pola sata. To znači da je ubica sa žrtvama proveo skoro sat i po i da je imao dosta vremena za izvršenje i prikrivanje zločina“, rekao je Rebić.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su u subotu 2. oktobra, u ataru sela Moravac, opština Aleksinac, pronašli tri beživotna tela. Ispostavilo se da se radi o tročlanoj porodici Đokić čiji je nestanak prijavljen 28. septembra.

„Nestali su u jednoj sekundi, u istom sekundu su im isključeni telefoni“, rekao je nedavno ministar Aleksandar Vulin.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend