Hronika

Težak zločin: Muškarac ubio suprugu i dve ćerke i zapalio kuću

U Ulici Sime Šolaje dogodio se požar u kojem su preminule četiri osobe. Kako je potvrđeno za N1, vlasnik kuće u Somboru, Zdravko Goranović ubio je svoju ženu i dve ćerke, a kako je nezvanično potvrđeno, onda se i obesio. Prethodno je zapalio nešto u kući i izazvao požar.

Vatrogasci su o požaru obavešteni oko podneva, a nakon što je požar ugašen, policija je u kući zatekla četiri osobe, od kojih je jedna bila obešena o gredu.

Goranović je ubio suprugu i dve ćerke – 2002, i 2005. godište.

Baner Boom93 iOS aplikacija za VestiKako saznaje N1, on je prošle nedelje pušten iz pritvora zbog nasilja u porodici, koji mu je zamenjen merom zabrane prilaska.

Goranović je hapšen i 2010. godine zbog pretnji koje je uputio tadašnjem zameniku osnovnog javnog tužioca u Somboru Vladimira Šakića, u čijem je dvorištu u kartonskoj kutiji od obuće pronađena kopija ručne bombe pored koje je bila zalepljena preteća poruka.

“Optužio si nevinog čoveka. Imaš još vremena da ispravno postupiš. U protivnom, prvo materijalna šteta, a onda idemo dalje. Čuvaj prvo sina, pa ženu, a i sebe. Sledeći put u paketu može biti nešto eksplozivno. Razmisli ozbiljno o svemu”, navodi se u poruci ispisanoj na kompjuteru, koju je otkrio Šakićev trinaestogodišnji sin, 22. oktobra 2010. ujutru.

Novinar iz Sombora Sava Majstorov rekao je za N1 da je novinarima bilo zabranjeno da priđu bliže kući, a da se od nadležnih još niko nije oglašavao.

Majstorov kaže i da nisu tačne informacije koje su neki tabloidi obavili da je bačena bomba na kuću.

“Radi se o slučaju porodičnog nasilja, i na žalost, završeno je najtragičnije moguće”, kazao je.