Hronika

Tužilaštvo za Insajder: Uhapšen vlasnik firme Saga i vozač cisterne zbog curenja amonijaka kod Pančeva

FOTO: Pixabay ilustracija

FOTO: Pixabay ilustracija

S.K. (1989) i N.B.(1986), obojica iz Pančeva, uhapšeni su danas zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela izazivanje opšte opasnosti i oštećenje životne sredine, a u vezi sa curenjem amonijaka kod Pančeva.

Kako navodi pančevačko Osnovno tužilaštvo u odgovoru Insajderu, oni su uhapšeni jer je S.K. kao vlasnik i odgovorno lice firme „Saga“ i N.B. kao vozač cisterne na kojoj je došlo do curenja amonijaka izazvali opasnost za živote ljudi usled odvrtanja ventila na cisterni, zbog čega je 15 osoba hospitalizovano u OB Pančevo.

Kako dodaju, dežurna zamenica OJT Pančevo je nakon izvršenog uviđaja na kojem su prisustvovali Pokrajinski i Republički inspektor za zaštitu životne sredine, Republički inspektor za transport opasnog tereta, inspektorka zaštite na radu, Policijska uprava u Pančevu i dežurna zamenica OJT Pančevo naložila da se prema S.K. i N.B. odredi zadržavanje u trajanju od 48 časova.

„Kao i da se uz krivičnu prijavu privedu i saslušaju u svojstvu osumnjičenih“, navodi se u odgovoru Insajderu.

Podsetimo, u naselju Topola kod južne industrijske zone u Pančevu sinoć oko 22.45 došlo je do curenja amonijaka iz auto-cisterne.

Državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine Aleksandar Dujanović objasnio je da cisterna sa parkinga kompanije „Saga“ u Topoli trebalo je da nastavi put do fabrike cementa u Popovcu, kojoj je amonijačna voda bila namenjena.

On je dodao da su pripadnici Sektora za vanredne situacije u Pančevu zaustavili curenje amonijačne vode koja je sinoć iscurela iz kamiona cisterne parkirane u pančevačkom naselju Topola i da policija obezbeđuje mesto akcidenta.