Hronika

Uhapšen muškarac osumnjičen za ranjavanje dečaka i mladića kod Štrpca dok su nosili badnjak

Foto: Envato elements

Foto: Envato elements

Kosovska policija saopštila je da je uhapsila muškarca identifikovanog inicijalima M.K. osumnjičenog za ranjavanje dvojice srpskih dečaka kod Štrpca.

„Regionalna policija u Uroševcu, posle istražnih radnji i prikupljanja podataka na terenu, identifikovala je i uhapsila muškarca starog 33 godine“, saopštila je kosovska policija, prenosi RTS.

Uhapšeni je sproveden u Uroševac.

Dvojica srpskih dečaka, rođaci Stefan Stojanović (11) i Miloš Stojanović (21) ranjeni su danas u Gotovuši kod Štrpca kada je na njih, bez ikakvog povoda, iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac.

Kako se navodi, njih dvojica su u trenutku napada išli pored puta i nosili badnjak kada je napadač na njih otvorio paljbu.

Zadobili su prostrelne rane, jedan dečak je pogođen u šaku, a drugi u rame, saopštila je Kancelarija za KiM, navodeći da nisu životno ugroženi.

Medicinski su zbrinuti u Kliničko-bolničkom centru u Gračanici.

„Ovakav napad direktna je posledica antisrpske politike Aljbina Kurtija koji svojim ponašanjem i potezima ohrabruje sve one koji žele srpsku krv, čak i na Božić. Zahtevamo hitnu i odlučnu reakciju međunarodne zajednice, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju će porodicama i povređenima pružiti svu neophodnu pomoć“, poručuju iz te vladine institucije.

Kancelarija za KiM rekla je prethodno da, iako je više očevidaca videlo registraciju vozila iz kog je pucano, lokalna policija propustila vozilo sa osumnjičenima.

„Zahtevamo hitnu i odlučnu reakciju međunarodne zajednice, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju će porodicama i povređenima pružiti svu neophodnu pomoć“, zaključuje se u saopštenju.