Kultura

Branislav Tomašević i Petar Strugar glumci četvrte festivalske večeri (FOTO)

Foto: J. Milenković

Foto: J. Milenković

Komadom „Godine vrana” autora i reditelja Siniše Kovačevića četvrte večeri Glumačkih svečanosti „Milivoje Živanović” predstavilo se Narodno pozorište u Beogradu.

Stručni žiri odlučio je da nagrada za glumca večeri pripadne Branislavu Tomaševiću, koji je tumačio ulogu Alojza Kavrana. Kako je rekao, ovo je prvi put da je proglašen za glumca večeri.

Za glumca večeri od strane žirija publike proglašen je Petar Strugar, koji je tumačio ulogu sanitetskog majora Živojina Rajića.

Predstava je trajala oko 3 i po sata i okupila je veliki broj glumaca, a samo neki od njih su Ljiljana Blagojević, Kalina Kovačević, Lepomir Ivković, Petar Božović.

U svojim ulogama odlično su se snašli i najmlađi članove ove glumačke ekipe – Viktor Mustajbašić, Gavrilo Ivanković. i Anđelija Filipović.

Snažan utisak ostavili su igrači, koji su imali ulogu vrana i pratili svaku scenu tokom trajanja predstave.

Glumci su ispraćeni velikim aplauzom.

Narodno pozorište u Beogradu sutra će predstavom „Magbet” u režiji Jagoša Markovića zatvoriti takmičarski deo Glumačkih svečanosti, a u petak u čast pobednika Zvezdara teatar odigraće predstavu „Pasivno pušenje” Nebojše Romčevića u režiji Egona Savina.

Do sada publika je pogledala predstave „Čudo u Šarganu” Ljubomira Simovića u režiji Jagoša Markovića (Jugoslovensko dramsko pozorište), „Rolerkoster” Jelene Kajgo u režiji Milice Kralj (Atelje 212) i „Galeb” Antona Pavloviča Čehova u režiji Milana Neškovića (Narodno pozorište Sombor).