Kultura

Četvrti Viminacium fest od 21. juna, brodvejski mjuzikl na otvaranju

FOTO: M. Veljković/Boom93

FOTO: M. Veljković/Boom93

Četvrti po redu Viminacium fest pod sloganom “Mitovi stari novi” održaće se od 21. do 27. juna 2022. godine na tri lokacije u arheološkom parku Viminacium.

Kako Boom93 saznaje na otvaranju festivala, u utorak 21. juna, publici će se predstaviti brodvejski mjuzikl, dok će na zatvaranju nastupiti poznati beogradski jazz orkestar.

I ove godine u takmičarskom delu nastupiće pet predstava, među kojima je i „Okamenjeno more“ vranjskog pozorišta koja je na programu u subotu, 24. juna piše OK radio.

Baner Boom93 Android aplikacija

Žiri publike svake večeri festivala dodeljuje nagradu za najboljeg glumca odnosno glumicu predstave, dok završne večeri stručni žiri dodeljuje dve nagrade, statuetu “Zlatna fibula”, nagradu za najboljeg glumca/glumicu i povelju „Viminacium maximus“ za najbolju predstavu festivala.

Selektor ovogodišnjeg Viminacium festa je Mihajlo Nestorović, direktor Pozorišta mladih u Novom Sadu.

Cene karata i detaljan raspored predstava biće poznat u narednih 7 do 10 dana.

Za sve posetioce festivala biće organizovan besplatan prevoz iz Požarevca.

Podsetimo, na prošlogodišnjem festivalu, nagrada za najbolju predstavu dodeljena je glumačkoj ekipi predstave „Škofjeloški pasijon“, u režiji Jerneja Lorencija, Prešernovog gledališča iz Kranja i Mestnog gledališča iz Ptuja, Slovenija.

Nagrada za najboljeg glumca festivala 2021. godine dodeljena je Sonji Isailović i Bojani Milanović za ulogu Dženis Džoplin u predstavi „Ko je ubio Dženis Džoplin?“ u režiji Sonje Petrović, Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.