Kultura

CZK Požarevac: Knjiga o Bodi Ninkoviću i koncert grupe OPS

Foto: Goran Jovanović

Foto: Goran Jovanović

U ponedeljak, 16. maja, u maloj sali CZK Požarevac publika je uživala u multimedijalnom događaju u čijem je središtu bio popularni glumac Slobodan Boda Ninković.

Ulogu moderatora i kako je sam, kroz šalu, rekao falš pevača, imao je Jovica Tišma, autor knjige “Boda: Slušaj, sine, ove velike reči“. Tišma je naš dugogodišnji kolega, koji je svojevremeno na talasima Radio Smedereva dugi niz godina vodio interesantne emisije, koje su nešto starije generacije dobro upamtile. Poznat je i kao pesnik za decu, autor pozorišnih predstava.

Knjiga o Bodi sagledava životni i profesionalni put popularnog glumca, uz puno mudrih priča i anegdota koje odražavaju duh vremena u kome je Ninković gradio karijeru.

Baner Boom93 Android aplikacija

Slobodan Boda Ninković i Jovica Tišma članovi su benda OPS, koji je ponovo aktivan a ima i svoj CD. Saznali smo da ih posle predstavljanja u Požarevcu, očekuju nastupi u Beogradu, Smederevu, Aleksandrovcu Župskom… U bendu su osim njih i Braca (gitara), Miha (klavijature), Vuk (bas) i Laza (bubnjevi). U ličnoj karti ovog benda stoji i da su 1979. godine bili pobednici Zaječarske gitarijade, te da su nastupali i u Knjaževcu, na Festivalu kulture mladih.

Knjigu “Boda: Slušaj, sine, ove velike reči“ objavila je Laguna 2019. godine, a izdavač o njoj kaže: “Ovo je knjiga o jednom velikom glumcu. Ali nije baš uobičajena glumačka biografija. Režirana je tako da čitalac kroz priču o Bodi proživi i svoje detinjstvo, seti se snova, ljubavi, prijatelja, uspeha i zabluda, i pokuša da bolje razume svoju ulogu na sceni života“.