Kultura

CZK Požarevac: Knjiga o Bodi Ninkoviću i koncert grupe OPS

Foto: Goran Jovanović
U ponedeljak, 16. maja, u maloj sali CZK Požarevac publika je uživala u multimedijalnom događaju u čijem je središtu bio popularni glumac Slobodan Boda Ninković.

Ulogu moderatora i kako je sam, kroz šalu, rekao falš pevača, imao je Jovica Tišma, autor knjige “Boda: Slušaj, sine, ove velike reči“. Tišma je naš dugogodišnji kolega, koji je svojevremeno na talasima Radio Smedereva dugi niz godina vodio interesantne emisije, koje su nešto starije generacije dobro upamtile. Poznat je i kao pesnik za decu, autor pozorišnih predstava.

Knjiga o Bodi sagledava životni i profesionalni put popularnog glumca, uz puno mudrih priča i anegdota koje odražavaju duh vremena u kome je Ninković gradio karijeru.

Slobodan Boda Ninković i Jovica Tišma članovi su benda OPS, koji je ponovo aktivan a ima i svoj CD. Saznali smo da ih posle predstavljanja u Požarevcu, očekuju nastupi u Beogradu, Smederevu, Aleksandrovcu Župskom… U bendu su osim njih i Braca (gitara), Miha (klavijature), Vuk (bas) i Laza (bubnjevi). U ličnoj karti ovog benda stoji i da su 1979. godine bili pobednici Zaječarske gitarijade, te da su nastupali i u Knjaževcu, na Festivalu kulture mladih.

Knjigu “Boda: Slušaj, sine, ove velike reči“ objavila je Laguna 2019. godine, a izdavač o njoj kaže: “Ovo je knjiga o jednom velikom glumcu. Ali nije baš uobičajena glumačka biografija. Režirana je tako da čitalac kroz priču o Bodi proživi i svoje detinjstvo, seti se snova, ljubavi, prijatelja, uspeha i zabluda, i pokuša da bolje razume svoju ulogu na sceni života“.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Goran Jovanović

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend