Kultura

Dan Dunava na Ramskoj tvrđavi

Foto: Opština Veliko Gradište
U susret Međunarodnom danu reke Dunav, JVP „Srbijavode“ u saradnji sa Art Link festivalom i opštinom Veliko Gradište organizovaće proslavu na tvrđavi Ram sa prezentovanjem značaja očuvanja reke Dunav uz umetnike koji će izvoditi kompozicije insipirisane vodom i očuvanjem prirode.

Glavni motiv ove godine, osim slogana „Otkrij Dunav“ je i sinteza dva jako važna segmenta bez kojih se ne može, a to su voda i muzika.

U sklopu festivala, čija je tema muzika na tvrđavama uz zvuke vode, 29. juna na tvrđavi Ram nastupiće najistaknutiji umetnici, koncert majstor Fedor Rudin, solista i Jan Fogler, violončelo.

Međunarodni Dan Dunava obeležava se svakog 29. juna i predstavlja integralni deo saradnje podunavskih zemalja. Proslavlja se u svih četrnaest zemalja potpisnica Međunarodne konvencije o zaštiti Dunava, kako bi se ukazalo na značaj ove reke.

P R O G R A M – Ramska tvrđava, plato

18:00 – IZLOŽBA UDRUŽENjA ŽENA u karavan saraju

– LIKOVNA KOLONIJA – Snežana Milošević – “Tradicionalna srpska svadba“

20:00 – KONCERT NA TVRĐAVI (plato ispod tvrđave) – koncert majstor Fedor Rudin, solista i Jan Fogler, violončelista, i ansambl Kamerata Balkanika

Projekat “Veliko Gradište u fokusu”, a čiji je deo i ovaj tekst, podržava Opština Veliko Gradište. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Jana Jacić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend