Kultura

Danas počinje Viminacium fest, na otvaranju mjuzikl „Tri musketara“

Danas na prostoru arheološkog parka Viminacium počinje četvirti pozorišni festival Viminacium „Mitovi stari i novi“.

Festival otvara brodvejski mjuzikl „Tri musketara“, Pozorišta mladih iz Novog Sada, koji će biti izveden revijalno.

Predstave u takmičarskom delu

Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada i Centar za razvoj vizuelne kulture nastupiće sa predstavom “Kod večite slavine”,  Gledališle Koper-Teatro Capodistria iz Kopra-Slovenija izvešće predstavu “Jugoslavija moja otadžbina”, dok će se predstavom “Okamenjeno more” predstaviti pozorište “Bora Stanković“ iz Vranja. Narodno pozorište iz Sombora igraće predstavu “Kaštel u jezeru, a Beogradsko dramsko pozorište nastupiće sa predstavom “Zaljubljeni Šekspir”.

Poznato je da će na svečanom zatvaranju  festivala nastupiti  Beogradski diksilend orkestar i plesni sastav “Dixi show dance’’, jedan od najpoznatijih i najpopularnijih srpskih džez sastava, osnovan januara 2001. godine u Beogradu.

“Viminacium fest” koji se održava na tri lokacije arheološkog nalazišta Viminacijum organizuje Centar za kulturu Požarevac.

Sve predstave biće izvedene sa početkom u 21 čas, a svi zainteresovani mogu kupiti karte na biletarnici Centra za kulturu, po ceni od 500 dinara. Cena obuhvata i autobuski prevoz od Požarevca do Viminaciuma, a polazak će biti svake festivalske večeri u 20 časova ispred hotela “Dunav”.