Kultura

Dodelom nagrada i revijalnom predstavom završena Smotra „Živka Matić“

FOTO: Boom93/G.Jovanović

FOTO: Boom93/G.Jovanović

Predstava „Dr“ OAP „Branislav Nušić“ CZK iz Malog Crnića, u režiji Nevene Rakočević, proglašena je za najbolju na 15. Smotri dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja održanoj u Centru za kulturu u Požarevcu.

Žiri koji je radio u sastavu Cisana Murusidze Čolović, rediteljka, Sonja Mirić Mladenović, direktorka požarevačke Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, i Slavica Jovanović, profesorka srpskog jezika, odlučio je da za najbolju glumicu festivala proglasi Jelenu Stojadinović za ulogu u predstavi „Mrešćenje šarana“, koju je izvelo Pozorište „Masuka“ CZK iz Velike Plane.

Za najboljeg glumca festivala proglašen je Valentino Oljača za ulogu u predstavi „Dr“ OAP „Branislav Nušić“ Centra za kulturu Malo Crniće.

FOTO: Boom93/G.Jovanović

Ista predstava, kao najbolja na Smotri „Živka Matić“, imaće čast da bude revijalno izvedena na predstojećem Festivalu varoških pozorišta „Milivojev štap i šešir“.

Petnaesta Smotra dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja zatvorena je revijalnim izvođenjem predstave „San letnje noći“, koju su izveli glumci Pozorišta „Milivoje Živanović“ CZK Požarevac.