Kultura

Dvadeset osmo izdanje emisije Supermarket kulture

U dvadeset osmom izdanju Supermarketa kulture bavimo se kulturnim dešavanjima u Požarevcu. Sudeći po događajima u drugoj polovini septembra, poštovaoce kulturnog stvaralaštva očekuje zanimljiva i bogata jesen.

Najviše pažnje u ovoj emisiji posvetili smo promociji pesničke zbirke ‘’Polog’’ uglednog pesnika iz našeg kraja, Dragiše Živadinovića, koja je održana u požarevačkom Centru za kulturu.

O stvaralaštvu pesnika, koji se u svom opusu na čulan i poetski uverljiv način najviše bavi zavičajem, govorili su profesorka Slavica Jovanović, ispred izdavača (Udruženje književnika Srbije – Književna zajednica Požarevac) i Danijela Božičković, direktorka Bibioteke ‘’Srboljub Mitić’’ u Malom Crniću. Stihove iz zbirke ‘’Polog’’ govorio je dramski umetnik Lepomir Ivković. Sve njih, kao i samog autora, čućete u ovom izdanju Supermarketa kulture.

Od 15. do 29. septembra u Galeriji savremene umetnosti Narodni muzej u Požarevcu organizovao je izložbu slika ‘’Plave priče’’ ruske slikarke Sofije Ječine. Ova umetnica već nekoliko godina živi i stvara u Srbiji, a iz naše arhive donosimo intervju sa ovom slikarkom koji smo napravili pre nešto više od godinu dana.