Kultura

Dvadeset osmo izdanje emisije Supermarket kulture

U dvadeset osmom izdanju Supermarketa kulture bavimo se kulturnim dešavanjima u Požarevcu. Sudeći po događajima u drugoj polovini septembra, poštovaoce kulturnog stvaralaštva očekuje zanimljiva i bogata jesen.

Najviše pažnje u ovoj emisiji posvetili smo promociji pesničke zbirke ‘’Polog’’ uglednog pesnika iz našeg kraja, Dragiše Živadinovića, koja je održana u požarevačkom Centru za kulturu.

O stvaralaštvu pesnika, koji se u svom opusu na čulan i poetski uverljiv način najviše bavi zavičajem, govorili su profesorka Slavica Jovanović, ispred izdavača (Udruženje književnika Srbije – Književna zajednica Požarevac) i Danijela Božičković, direktorka Bibioteke ‘’Srboljub Mitić’’ u Malom Crniću. Stihove iz zbirke ‘’Polog’’ govorio je dramski umetnik Lepomir Ivković. Sve njih, kao i samog autora, čućete u ovom izdanju Supermarketa kulture.

Od 15. do 29. septembra u Galeriji savremene umetnosti Narodni muzej u Požarevcu organizovao je izložbu slika ‘’Plave priče’’ ruske slikarke Sofije Ječine. Ova umetnica već nekoliko godina živi i stvara u Srbiji, a iz naše arhive donosimo intervju sa ovom slikarkom koji smo napravili pre nešto više od godinu dana.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend