Kultura

Dve nagrade za Daru Džokić

Foto: S.Lisac

Foto: S.Lisac

U okviru Glumačkih svečanosti „Milivoje Živanović” druge večeri Atelje 212 odigrao je predstavu „Rolerkoster” u režiji Milice Kralj, a Dara Džokić ponela je nagrade stručnog žirija i žirija publike.

Dara Džokić tumačila je ulogu Ljiljane, kroz čiju vizuru se oslikava svet u kome živimo. O uspehu glumice da ovaj lik prikaže svedoči to što je dobila  za glumicu večeri nagrađena i od strane stručnog žirija i od strane žirija publike.

Foto: S. LIsac

Posebno se istakao i mladi glumac Teodor Vinčić u ulozi Robota Šile, koji se tokom predstave razvijao poprimajući ljudske obrise.

Foto: S. LIsac

Dugim aplauzom publika je pozdravila glumce na kraju predstave.

Foto: S. LIsac

Žiri publike čine direktorka Istorijskog arhiva Požarevac Jasmina Nikolić, diplomirani producent Dragi Ivić i diplomirani novinar i glumac amater Radiša Dragojević.

Stručni žiri čine dramska umetnica Danica Maksimović, reditelj Nebojša Bradić i dramski pisac Nenad Prokić.

Glumačke svečanosti traju do 7. aprila. Požarevačka publika videće još tri predstave u okviru takmičarskog dela: „Galeb” A.P.Čehova u režiji Milana Neškovića – Narodno pozorište Sombor, „Godine vrana“ pisca i reditelja Siniše Kovačevića – Narodno pozorište Beograd i „Magbet” V. Šekspira u režiji Jagoša Markovića – Narodno pozorište Beograd. Poslednjeg dana festivala u petak, 7. aprila, u čast pobednika, igraće predstava „Sportsko srce”, pisca Đorđa Milosavljevića u režiji Milana Karadžića, Zvezdara teatar Beograd.

Podsetimo, Glumačke svečanosti otvorila je predstava „Čudo u Šarganu” Jugoslovenskog dramskog pozorišta, u režiji Jagoša Markovića. Selektorka Molina Udovički Fotez je ranije istakla da u tome postoji i simbolike, jer je premijera ove predstave bila pre godinu dana, 2. aprila, na rođendan Milivoja Živanovića. Od strane stručnog žirija nagradu za glumca večeri dobio je Nenad Jezdić, a od strane žirija publike nagradu je dobila Anita Mančić.

Uskoro opširnije.