Kultura

Dvostruka nagrada Nebojši Dugaliću

Foto: J. Jacić

Foto: J. Jacić

Poslednje takmičarske večeri Glumačkih svečanosti „Milivoje Živanović” Narodno pozorište iz Beograda izvelo je predstavu „Magbet” Vilijama Šekspira u režiji Jagoša Markovića, a Nebojša Dugalić proglašen je za glumca večeri i od stručnog žirija i od žirija publike.

Dugalić je tumačio ulogu škotskog plamića Magbeta.

Magbet
Foto: J. Milenković

Publika je uživala i u glumi Nataše Ninković u ulozi Ledi Magbet, Aleksandra Srećkovića u ulozi škotskog plemića Banka, a tu su još i Branislav Lečić, Radmila Živković, Petar Strugar i drugi.

Glumci su na kraju predstave ispraćeni dugim aplauzom. Čak i pre proglašenja glumca večeri, sudeći po reakciji publike i snažnom aplauzu, moglo se naslutiti da će to biti baš Nebojša Dugalić.

Foto: J. Milenković

U revijalnom delu Glumačkih svečanosti u čast pobednika Zvezdara teatar odigraće predstavu „Pasivno pušenje” Nebojše Romčevića u režiji Egona Savina. Sutra će biti poznat laureat ovogodišnjeg festivala.

Podsetimo, u takmičarskom delu odigrane su predstave „Čudo u Šarganu” Ljubomira Simovića u režiji Jagoša Markovića (Jugoslovensko dramsko pozorište), „Rolerkoster” Jelene Kajgo u režiji Milice Kralj (Atelje 212) i „Galeb” Antona Pavloviča Čehova u režiji Milana Neškovića (Narodno pozorište Sombor), „Godine vrana” Siniše Kovačevića (Narodno pozorište u Beogradu) i „Magbet” Vilijama Šekspira u režiji Jagoša Markovića (Narodno pozorište u Beogradu).

Foto: A. Stepanović

Žiri publike čine direktorka Istorijskog arhiva Požarevac Jasmina Nikolić, diplomirani producent Dragi Ivić i diplomirani novinar i glumac amater Radiša Dragojević.

Stručni žiri čine dramska umetnica Danica Maksimović, reditelj Nebojša Bradić i dramski pisac Nenad Prokić.

Foto: J. Milenković