Kultura

„Džon Vik 4” stiže u požarevački Bioskop

Foto: Pixabay ilustracija

Foto: Pixabay ilustracija

Bioskop Centra za kulturu radiće danas, 24. marta i u nedelju, 26. marta, a na repertoaru su četiri filma, među kojima je nastavak sage „Džon Vik”.

„Džon Vik 4”, sa Kijanu Rivsom u glavnoj ulozi, biće prikazan u nedelju u 16.30. U četvrtom nastavku serijala Džon Vik se suočava sa svojim najsmrtonosnijim protivnicima dosad. Cena za njegovu glavu raste i Džon Vik vodi svoju borbu protiv Visokog Stola na globalnom nivou. U potrazi za najmoćnijim igračima kriminalnog podzemnog sveta, film vodi gledaoce u Njujork, Pariz, Osaku i Berlin. Film je u Srbiji premijerno prikazan 21. marta

Najmlađa publika moći će da uživa u španskom animiranom filmu „P’Astanjan i tri njušketara”. Film je zasnovan na romanu „Tri musketara”, a radnja je smeštena u 17. vek i prati mladog štenca P’Astanjana koji putuje u velelepni Pariz i nada se da će ispuniti svoj san da postane jedan od slavnih zaštitnika kralja. Sa svojim novostečenim prijateljima imaće zadatak da odbrani kralja od tajne zavere zlog kardinala koji želi da preuzme vlast. Film će biti prikazan danas i u nedelju od 15 časova.

Danas u 17 časova na repertoaru je film „Nova igračka”. Film je inspirisan kultnim klasikom „Igračka”, ujedno i prvim ostvarenjem scenariste i reditelja Fransisa Vebera iz 1976. godine  Zajedno sa svojom suprugom Alisom, Semi živi srećno u siromašnom urbanom naselju među prijateljima i komšijama. Za rođendan svog sina, najbogatiji čovek Francuske otvorio je svoju robnu kuću, nudeći dečaku da izabere šta god poželi. Aleksandar bira Semija, noćnog čuvara, kao svoju novu igračku.

Film „Vrisak 6” biće prikazivan i ovog vikenda. Nastavak kultnog horor serijala „Vrisak” na reperotaru je večeras u 19 časova i u nedelju u 19.30 časova. Nakon poslednjih ubistava koje je počinio Goustfejs, četvoro preživelih napuštaju Vudsboro i započinju novo poglavlje. U filmu „Vrisak 6“ Melisa Berera (Sem Karpenter), Jasmin Savoj Braun (Mindi Miks-Martin), Mejson Guding (Čed Miks-Martin), Džena Ortega (Tara Karpenter), Hajden Panetir (Kirbi Rid) i Kortni Koks (Gejl Veders) vraćaju se svojim ulogama, zajedno sa Džekom Čempionom, Henrijem Černijem, Lijanom Liberato, Dermotom Malronijem, Devinom Nekodom, Tonijem Revolorijem, Džošom Segarom i Samarom Viving.

Karte za sve projekcije iznose 250 dinara, a mogu se kupiti na Biletarnici centra za kulturu. Biletarnica će danas raditi do 19 časova, a u nedelju, 26. marta, radiće od 14 do 19.30 časova.