Kultura

Goran Bogdan: Napokon sam imao priliku da radim sa Srdanom

Najveća regionalna filmska i televizijska zvezda, Goran Bogdan, junak filma OTAC Srdana Golubovića, poklonio se požarevačkoj publici na svečanoj premijeri ovog ostvarenja u Centru za kulturu. Tom prilikom je sjajni glumac govorio specijalno za Boom 93, a sa njim je razgovarao naš saradnik Goran Jovanović.

Boom 93: Da li je po Vašem mišljenju ova rola zahtevala nešto više truda i angažovanosti nego bilo koja do sada u Vašoj karijeri i da li je odgovornost veća kada vas za glavnu ulogu odabere tako renomiran reditelj kao što je Srdan Golubović?

GORAN BOGDAN: Pa ja bih nekako voleo da nije, ali nažalost jeste (smeh)… Bilo je posvećenije jer sam napokon imao priliku da radim sa Srdanom. Onda smo zajedno ozbiljno pristupili ovome, što mi je veoma drago.

Boom 93: Vaši utisci iz Berlina i sa FEST-a?

GORAN BOGDAN: Osećaj je stvarno lep. Ljudi prelepo reagiraju na film. U Berlinu su bile rasprodate sve projekcije, a na FEST-u, na otvaranju, bio je pun Sava Centar i to je zaista lep osećaj.

Boom 93: Šta možemo u skorije vreme da očekujemo od projekata odnosno šta je ono što će se prvo pojaviti pred prublikom koja Vas veoma poštuje?

GORAN BOGDAN: Pa upravo smo završili seriju za RTS koja se zove MOČVARA, u režiji još jednog velikog reditelja, Olega Novkovića. To će verovatno ići u septembru. Radi se stalno nešto i stalno nešto izlazi. Ali to kada će izaći, to je u rukama ovih viših, producentskih sila ili na uredništvu televizija. Nije ništa do nas, malih mrava. Mislim da će MOČVARA biti ono prvo sledeće.

Filmu „Otac“ Srdana Golubovića pripalo je priznanje za najtraženiji film na 48. Festu, a Goran Bogdan nagrađen je za najbolju glavnu mušku ulogu.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend