Kultura

Koje filmove možete pogledati ovog vikenda u Bioskopu Centra za kulturu?

Foto: Pixabay ilustracija

Foto: Pixabay ilustracija

Ovog vikenda Požarevljane očekuje bogat filmski repertoar u Bioskopu Centra za kulturu.

Dva termina rezervisana su za prikazivanje sinhronizovanog animiranog filma „Neverovatni Moris”, koji je rađen po motivima knjige Teri Pračet „Neverovatni Moris i njegovi školovani drugari”. Film govori o snalažljivom uličnom mačku Morisu, koji uz pomoć frulaša i bande pacova prevarom uspeva da zaradi novac od lakovernih građana. Sve se menja kada u selu Palačinkovačka banja upoznaju Malisiju, devojku opsednutu knjigama, koja od njih traži pomoć u razrešavanju misterije njenog grada, piše portal Filmske radosti.

Film se prikazuje sutra, 21. januara, i u nedelju, 22. januara, od 14 časova.

Film „Oluja” inspirisan je istoimenim pogromom Srba iz Republike Srpske Krajine 1995. godine. Režiju i scenario filma potpisuje Miloš Radunović. Tokom pisanja scenarija Radunović je intervjuisao gotovo trideset ljudi koji su preživeli „Oluju”, piše RTS.

U Biskopu Centra za kulturu prikazaće se danas u 16 časova, kao i u nedelju, 22. januara, od 19 časova.

 

Publika će moći da pogleda i film koji je otvorio filmski festival u Kanu 2022. godine, komediju „Rez” reditelja i scenariste Mišela Aznavisijusa. Ova komedija osvojila je nagradu „Aleksandar Lifka” na Festivalu evropskog filma Palić. Prema pisanju portala Dan u Beogradu, ovaj film predstavlja adaptaciju japanske zombi komedije o načinu snimanja niskobudžetnih filmova o zombijima.

Film će biti prikazan večeras u 19.30.

Na repertoaru ovog vikenda je i zapaženi film „Vavilon” reditelja Dejmijena Šazela, sa Bredom Pitom u glavnoj ulozi. Kako piše portal Repertoar, Šazel je na scenariju filma radio punih 10 godina.  Radnja filma smeštena je u Los Anđeles i dvadesete godine 20. veka — zlatnu eru Holivuda.

„Vavilon” će biti prikazan sutra, 21. januara, u 16 časova, kao i u nedelju, 22. januara, u 15.45 časova.

Ljubitelji akcije mogu pogledati akcionu komediju „Operacija Fortuna” reditelja Gaja Ričija, sa Džejsonom Stetamom u ulozi super špijuna. Špijun Orson sa ekipom operativaca i holivudskom filmskom zvezdom ima misiju da spasi svet od nove ubitačne tehnologije, navodi se na sajtu Cineplexx-a.

Film će biti prikazan sutra, 21. januara, u 19.30 časova.

Cena karata za sve filmove iznosi 250 dinara. Radno vreme biletarnice danas i sutra, 20. i 21. januara, biće od 13 do 19.30 časova, a u nedelju, 23. januara, od 13 do 19 časova.