Kultura

Koje filmove možete pogledati u Bioskopu ovog vikenda?

Boom93/N.Stojićević

Boom93/N.Stojićević

Na repertoaru Bioskopa Centra za kulturu ovog vikenda je šest filmova, među kojima su dva filma prikazana na 51. FEST-u.

„Zvezde u podne”, film prikazan na 51. FEST-u,  na repertoaru je danas, 18. marta, od 18.15 časova. Film je snimljen po motivima istoimenog romana Denisa Džonsona iz 1986. godine. Radnja filma prati mladu američku novinarku zaglavljenu u današnjoj Nikaragvi, koja se zaljubljuje u misterioznog Britanca. On se čini kao njena najbolja šansa za bekstvom. Međutim, ona ubrzo shvata da bi on mogao biti u većoj opasnosti nego ona sama. Ovaj film dobitnik je nagrade „Gran Prix” na Kanskom filmskom festivalu.

Još jedan film sa 51. FEST-a koji je na reperotaru Bioskopa Centra za kulturu je francuska komedija „Maskarada”. Adrijen, atraktivni plesač čiju je karijeru slomila nesreća na motociklu, svoju mladost rasipa u besposlici. Njegov život se menja kada upoznaje Margot, koja živi od prevara i ljubavnih manipulacija. Termin u kome će se ovaj film prikazivati je nedelja, 19. mart, u 17 časova.

Najmlađa publika imaće još jednu priliku da pogleda sinhronizovani animirani film „Baš super”. Ovo je film o jedanaestogodišnjoj devojčici Hedvig, zaljubljeniku u igrice, kojoj se život okreće naglavačke kada je primorana da zameni svoga oca kao superheroja grada. Film je u Berlinu nominovan za nagradu Kristalni medved. Termini u kojima će se prikazivati ovaj film su subota, 18. mart, i nedelja, 19. mart, u 15 časova.

Danas, 18. marta, od 16.30 časova publika će moći da pogleda film „65”, naučno-fantastični triler koji spaja budućnost i praistoriju. Posle katastrofalne nesreće, pilot Mils (Adam Drajver) ubrzo otkriva da je zapravo sleteo na planetu Zemlju – pre 65 miliona godina. Sada, sa samo jednom šansom za spas, Mils i jedini preživeli član posade, Koa (Arijana Grinblat), moraju da prođu kroz nepoznati teren zaokupljen opasnim praistorijskim stvorenjima u epskoj borbi za opstanak.

 

Na repertoaru Bioskopa Centra za kulturu ovog vikenda nalazi se i nastavak kultnog horor serijala – „Vrisak 6”. Nakon poslednjih ubistava koje je počinio Goustfejs, četvoro preživelih napuštaju Vudsboro i započinju novo poglavlje. U filmu „Vrisak 6“ Melisa Berera (Sem Karpenter), Jasmin Savoj Braun (Mindi Miks-Martin), Mejson Guding (Čed Miks-Martin), Džena Ortega (Tara Karpenter), Hajden Panetir (Kirbi Rid) i Kortni Koks (Gejl Veders) vraćaju se svojim ulogama, zajedno sa Džekom Čempionom, Henrijem Černijem, Lijanom Liberato, Dermotom Malronijem, Devinom Nekodom, Tonijem Revolorijem, Džošom Segarom i Samarom Viving. Film će biti prikazan večeras, 17. marta, u 20.45 časova.

 

Sutra, 19. marta, od 19 časova prikazivaće se drugi deo superherojskog serijala, „Šazam! Gnev bogova”. David F. Sandberg vratio se režiji nastavka nakon što je prvi film zaradio 365 miliona dolara širom sveta, a Henri Gajden napisao je scenario i za drugi deo. Ovo je 12. film iz DC univerzuma. Ulogu naslovnog heroja u Šazamu 2 će ponovno imati Zakari Levi, a očekuje se da će mu se pridružiti i Ašer Ejndžl i Džek Dila Grejzer.

Cene karata iznose 250 dinara, a mogu se kupiti u Biletarnici Centra za kulturu, koja će danas, 18. marta, raditi od 14 do 20.45 časova, a sutra, 19. marta, od 14 do 19 časova.