Kultura

Kovačević: O Sajmu knjiga kad se čudovište od zaraze smiri

Na Beogradskom sajmu održan je danas sastanak posvećen mogućnostima organizacije Sajma knjiga na jesen, saznaje Nova.rs.
Youtube Screenshot

Sastanku su, prema saznanjima Nova S, prisustvovali predstavnici Odbora za organizaciju sajma knjiga, Beogradskog sajma, Sekretarijata za kulturu Grada Beograda, kao i predstavnici izdavača. Razgovor u kom su, između ostalih, učestvovali dramski pisac Dušan Kovačević u funkciji predsednika Odbora, Dejan Papić (“Laguna”) ispred Udruženja izavača i knjižara Srbije, Zoran Hamović (“Klio”) ispred Udruženja profesionalnih izdavača Srbije i Žarko Čigoja (“Čigoja štampa”) ispred grupe nezavisnih izdavača, protekao je uz, prema rečima naših izvora, međusobno uvažavanje i usmerenost na to da se pronađe rešenje.

„Dogovorili smo se da je najbolje da se vidimo ponovo sredinom avgusta, jer je to jedino racionalno što smo mogli u ovom trenutku. Ako se ovo čudovište od zaraze do tada smiri, napravićemo tada plan za oktobar, a ako, ne daj bože, ostane isto, da onda vidimo kakve nam se mogućnosti otvaraju“ rekao je Dušan Kovačević, predsednik Odbora, nakon sastanka.

Podsetimo, čelnici izdavačkih kuća okupljeni oko Udruženja izdavača i knjižara Srbije (UIKS), Udruženja profesionalnih izdavača Srbije (UPIS), kao i grupa samostalnih izdavača, uputili su nedavno zajedničko pismo Odboru za organizaciju Beogradskog sajma knjiga, JP “Beogradski sajam”, Gradu Beogradu kao osnivaču i Ministarstvu kulture, u kom su izneli četiri predloga: da se cena izlagačkog prostora snizi za 50 odsto, kao i cena ulaznica, da ulaz za učenike i penzionere bude besplatan, te da tri predstavnika izdavača uđu u Odbor sajma.

Opširnije možete proćitati OVDE.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend