Kultura

Mančić: Svaki ovakav poduhvat je veoma značajan u vreme kad nekultura cveta (VIDEO)

Foto: S.Lisac

Foto: S.Lisac

Anita Mančić proglašena je najboljom glumicom prve večeri 27. Glumačkih svečanosti „Milivoje Živanović” od strane žirija publike. U predstavi „Čudo u Šarganu” tumačila je ulogu Ikonije.

Za Boom 93 Anita Mančić govorila je o tome koliko joj je nagrada važna, koliko je ovaj pozorišni festival značajan, kao i o izazovima tumačenja lika Ikonije.

Nagrade su značajne za svakog glumca, budući da predstavljaju potvrdu kvaliteta njihovog truda i rada. Aniti Mančić ovo nije prva nagrada koju je osvojila na Glumačkim svečanostima „Milivoje Živanović”.

„Meni znači da onošto radim ima smisla i da se one neke ideje i kvaliteti za koje se ja zalažem i dalje prepoznaju bez obzira što se vreme menja”, rekla je Mančić za Boom 93.

Anita Mančić istakla je da je svaki festival specifičan na svoj način, a da su posebno važni u vremenu u kome živimo.

„Mislim da su ljudi željni kvaliteta, mislim da su željni dobrih predstava, tako da, bez obzira da li ovde ili bilo gde u Srbiji, mislim da je svaki ovakav poduhvat veoma značajan baš u ovo vreme kad nekultura cveta”, smatra Mančić.

Lik Ikonije u predstavi „Čudo u Šarganu” ova glumica tumači drugi put u životu.

„Prvi put sam radila u Ateljeu 212, režirao je Dejan Mijač. Ovo je prvi put u životu da radim istu ulogu dva puta i bilo mi je i problem, saplitala sam malo samu sebe, a opet, s druge strane, bilo mi je i zanimljivo da vidim neko drugo čitanje”, rekla je Mančić o svojoj ulozi.

Predstavom „Čudo u Šarganu“ otvorene su 27. Glumačke svečanosti „Milivoje Živanović”. Za glumca večeri od strane stručnog žirija proglašen je Nenad Jezdić, koji je tumačio ulogu Prosjaka.

Opširnije pogledajte u VIDEU.