Kultura

Mirjana Karanović dobitnica nagrade „Aleksandar Lifka“

Glumica Mirjana Karanović ovogodišnja je dobitnica nagrade "Aleksandar Lifka" koju dodeljuje Festival evropskog filma Palić istaknutim domaćim i inostranim filmskim stvaraocima, koji su svojim angažmanom dali izuzetan doprinos evropskoj kinematografiji ostavivši neizbrisiv trag.
Nova S/Youtube screenshot

U obrazloženju povodom dodele nagrade navodi se da Mirjanu Karanović izdvaja njena „neiscrpna raznovrsnost glumačke igre, raskošno izražajno bogatstvo i smelost kreativnog istraživanja“.

„Ona pred filmskom kamerom stoji slobodno, bez lažne maske i sa ogromnom ljubavlju, pa na ubedljiv i emotivan način tumači likove žena koje su ljudska mržnja i ravnodušnost teško oštetile, pokazujući da u svakoj od njih i u njoj samoj uvek ima snage za novu borbu“, piše u obrazloženju.

Nagrada „Aleksandar Lifka“ dodeljuje se od 2000. godine za doprinos evropskoj kinematografiji, a svake godine Festival evropskog filma Palić tu nagradu uručuje jednom inostranom i jednom domaćem laureatu.

Festivala evropskog filma Palić ove godine biće održan od 8. do 14. avgusta na Paliću i u Subotici, u organizaciji Otvorenog univerziteta Subotica.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend