Kultura

Nagrada četvrte večeri festivala „Milivojev štap i šešir“ Nataši Ilić

FOTO: Bojan Nikolić/ Centar za kulturu Požarevac
Četvrte festivalske večeri odigrana je predstavu Pozorišta "Milivoje Živanović" Centra za kulturu Požarevac, "Otac".

Žiri festivala koji ove godine radi u sastavu; Ivan Vučković, glumac, Danijela Žukovski, dir. Požarevačke gimnazije i Vlada Vinkić, novinar, dodelio je nagradu za slikovito prikazani lik Gordani Mitić za ulogu Dadilje.

Za glumicu večeri i četvrtog nosioca Milivojevog štapa žiri je izabrao Natašu Ilić koja je tumačila ulogu Laure.

FOTO: Bojan Nikolić/ Centar za kulturu Požarevac

Podsetimo tokom prethodnih večeri, publika je imala priliku da pogleda predstave „Srpska drama“, „Čudo u Šarganu“ i „Razvojni put Bore Šnajdera“.

Večeras, poslednje večeri takmičarskog dela festivala na sceni će biti odigrana predstava „Na točkovima“, pozorišta „Poetski teatar“ iz Obrenovca.

U subotu će u čast najboljeg glumca festivala biti odigrana predstava „Dr“, Centra za kulturu Malo Crniće, koja je pobednik festivala „Živka Matić“.

Susreti varoških pozorišta Srbije organizuju se u čast i slavu glumačkog poziva i sećanju na velikana Milivoja Živanovića, rođenog Požarevljanina. Nastali su kao uvertira Glumačkim svečanostima „Milivoje Živanović“.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend