Kultura

Najavljene „Glumačke svečanosti Milivoje Živanović“, ove godine revijalnog karaktera

Foto:Boom93

Foto:Boom93

Danas je u Centru za kulturu Požarevac najavljen festival „Glumačke svečanosti Milivoje Živanović“ koji se održava od 13. do 29. novembra, a ove godine biće revijalnog karaktera.

Galina Perić, direktorka Centra za kulturu Požarevac, navela je da su zbog nepovoljne epidemiološke situacije u aprilu bili sprečeni da realizuju ovaj festival na pravi način.

,,I dalje su epidemiološke mere na snazi, ali nam dozvoljavaju da sa pola kapaciteta naše sale realizujemo ove Glumačke svečanosti. Sve predstave će biti odigrane u 20 časova, a karte možete kupiti na biletarnici Centra za kulturu Požarevac, po ceni od 1.000 dinara” kazala je Perić.

Na festivalu čije je održavanje najavljeno od 13. do 29. novembra, biće prikazane tri predstave, 13. novembra predstava “Miš maus kuća haus”, Dramskog studija Centra za kulturu, u petak Jugoslovensko dramsko pozorište izvešće predstavu “Lorenčaco”, a u ponedeljak 29. na repertoaru je predstava “Sumrak Bogova”, Beogradskog dramskog pozorišta.

Pored predstava publika će imati priliku da pogleda i tri filma “Spomen na glumca”, “Ciganka” i “Pogon B”, a biće održana i promocija monografije “Sazvežđe Milivoja Živanovića”.