Kultura

Otvoreni Nušićevi dani

FOto: Centar za kulturu Smederevo
Predstavom ,,Ana Karenjina’’ Novosadskog pozorišta ,,Ujvideki Szinhaz’’, u režiji Dejana Projkovskog, svečano je otvoren 39. po redu pozorišni festival ,,Nušićevi dani’’ . Festival će trajati do 26. maja, a smederevska publika imaće priliku da pogleda neke od najznačajnijih predstava koje su obeležile pozorišne sezone.

Uoči početka predstave, tradicionalno je položen venac na spomenik Branislavu Nušiću, a zatim je u galeriji Centra za kulturu Smederevo otvorena izložba ,,Scenske vizure’’ studenata Fakulteta primenjenih umetnosti sa odseka scenografije.

U narednim danima festivala, na programu će se naći predstave ,,Izbiračica’’ Narodnog pozorišta Subotice u režiji Ive Milošević koja je na repertoaru 22. maja, ,,Rolerkoster’’ Ateljea 212 u režiji Milice Kralj 23. maja, ,,Vuci i ovce’’ Narodnog pozorišta u Beogradu u režiji Egona Savina 24. maja, a poslednjeg dana takmičarskog programa, 25. maja, ansambl Beogradskog dramskog pozorišta odigraće predstavu ,,Zaljubljeni Šekspir’’ u režiji Ane Tomović. Sve predstave glavnog takmičarskog programa biće odigrane u Velikoj sali Centra za kulturu Smederevo sa početkom u 20 časova.

Poslednje večeri festivala, 26. maja, svečano će biti dodeljene festivalske nagrade: Nušićeva nagrada za životno delo glumcu-komičaru ovogodišnjem laureatu Bogdanu Dikliću, kao i nagrada za najbolju predstavu u celini na osnovu odluke žirija, nagrada za najbolju predstavu u celini na osnovu glasova publike i nagrada ,,Milosav Buca Mirković” za najuspešnije glumačko ostavarenje na festivalu.

Nakon dodele nagrada, festival će zatvoriti kabaretska predstava- Nušićev šou ,,Srećna familija’’. Ulaznice za glavni takmičarski program festivala dostupne su na blagajni Centra za kulturu Smederevo.

Foto.Centar za kulturu Smederevo

 

 

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend