Društvo

Počinje smotra dramskih amatera „Živka Matić“

FOTO: CZK Požarevac/B.Nikolić

FOTO: CZK Požarevac/B.Nikolić

Smotra dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja “Živka Matić”, 15. po redu, počinje večeras i trajaće do 3. decembra, a publika će imati priliku da pogleda pet predstava.

Ove godine biće predstavljeni klasični pozorišni komadi najuglednijih dramskih pisaca našeg jezika.

Nagrade očekuju najbolju glumicu, najboljeg glumca i najbolju predstavu, koja će biti ponovo izvedena pred požarevačkom publikom, to je već uobičajno u čast pobednika susreta varoškog pozorišta „Milivojev štap i šešir“ naredne godine.

Selektor festivala Aleksandar Lukić ranije je rekao da se od 15 predstava odlučio za pet koje će se takmičiti za nagradu festivala „Živka Matić“.

Gledaoci će imati priliku da pogledaju  predstave „Putujuće pozorište Šopalović“ u režiji Miloša Jagodića, pozorišta iz Petrovca na Mlavi, “Virus” Siniše Kovačevića, koju će izvesti pozorište iz Velikog Gradišta,  “Protekcija”, Branislava Nušića u izvođenju pozorišta iz Smederevske Palanke, “Mrešćenje šarana”  Aleksandra Popovića, koju izvodi pozorište iz Velike Plane i još jedna predstava po tekstu Branislava Nušića “Dr” naći će se u takmičarskom delu, a izvešće ga pozorište iz Malog Crnića.

Pored takmičarskih, gledaoci će imati priliku da pogledaju predstavu na samom zatvaranju festivala. U pitanju je „San letnje noći“ pozorišta „Milivoje Živanović“.

Za najmlađe sugrađane pripremljena je predstavu KUD-a „Branko Radičević“ iz Boževca „Začarana princeza“, a ulaz za ovu predstavu je slobodan.

Sve predstave na festivalu počinju u 20 časova. Karte su u prodaji od 21. novembra na biletarnici Centra za kulturu. Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara.