Kultura

Posle dve godine pauze večeras počinju glumačke svečanosti „Milivoje Živanović“

Foto: Boom93/Ilustracija

Foto: Boom93/Ilustracija

Predstavom „Široka zemlja“ u režiji Marka Manojlovića Jugoslovenskog dramskog pozorišta večeras biće svečano otvorene 26. glumačke svečanosti „Milivoje Živanović“.

U takmičarskoj konkurenciji naći će se 6 predstava.

Prema programu koji je objavio Centar za kulturu Požarevac  u utorak 5. aprila pozorište Madlenianum iz Beograda će odigrati predstavu „Gospođica Julija“ u režiji Harisa Pašovića, dok će se u sredu 6. aprila odigrati predstava „Vuci i ovce“ Beogradskog dramskog pozorišta“ u režiji Egona Savina. U četvrtak 7. aprila predstavu „Pristanak“ odigrati Atelje 212. Režiju ove predstave potpisuje Nebojša Bradić.

Baner Boom93 Android aplikacija

Beogradsko dramsko pozorište će u petak 8. aprila odigrati predstavu „Cement Beograd“ u režiji Sebastijana Horvata, dok će poslednjeg takmičarskog dana u subotu  9. aprila nastupiti Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada koje će odigrati predstavu „Golmanov strah od penala“ u režiji Ane Đorđević.

Poslednjeg dana festivala u nedelju 10. aprila, u čast pobednika, biće odigrana predstava „Berači snova“ Zvezdare teatra iz Beograda. Predstavu je režirao Božidar Đurović.

Početak svih predstava je zakazan za 20 časova i one će biti odigrane u velikoj sali Centra za kulturu Požarevac.

Ovogodišnji selektor festivala bio je Nikita Milivojević.