Kultura

Predstava „San letnje noći” donela niz nagrada Pozorištu „Milivoje Živanović”

Foto: Bojan Nikolić/Centar za kulturu

Foto: Bojan Nikolić/Centar za kulturu

Pozorište „Milivoje Živanović” prethodne nedelje sa predstavom „San letnje noći” u režiji Dejana Cicmilovića učestvovalo je na dva pozorišna festivala i osvojilo osam nagrada.

Pozorište je najpre učestvovalo na BranDam Fest-u u Krnjevu, gde su osvojili četiri nagrade. Sara Trailović dobila je nagradu za najbolju glumicu, Valentino Oljača dobio je nagradu za najbolju sporednu ulogu, a Zoran Živković dobio je specijalnu nagradu za igranje u tri festivalske predstave. Četvrta nagrada je dodeljena za vizuelni identitet predstave.

BranDam Fest je pozorišni festival amaterskih pozorišta posvećen bivšem Jugoslovenskom glumcu i reditelju Branislavu Brani Damnjanoviću, koji je rođen u Krnjevu. Ovodogišnji festival je bio jubilarni, deseti po redu.

Nakon BranDam Fest-a, Pozorište je sa istom predstavom učestvovalo i na 28. Majskim pozorišnim susretima u Plažanima, gde je takođe osvojilo četiri nagrade. „San letnje noći” proglašen je najboljom predstavom i po oceni stručnog žirija i po oceni publike. Sara Trailović dobila je nagradu za najbolju sporednu žensku ulogu, a Valentino Oljača nagradu za najbolju mušku ulogu.

Valentino Oljača nedavno je za Boom 93 govorio o svojim glumačkim počecima, ulogama koje tumači i važnosti pozorišta za društvo i omladinu.

Sa Sarom Trailović ranije smo razgovarali o nagradi koju je ova mlada glumica osvojila na prvom Festivalu glumaca amatera u Kučevu.