Kultura

Promocija zbirke pesama „Ka najnovije novom“

FOTO: Narodna biblioteka "Ilija M. Petrović"
Juče je u Narodnoj biblioteci ,,Ilija M. Petrović'' Požarevac održana je promocija nove knjige protojereja Aleksandra Mihailovića.

Zbirka pesama ,,Кa najnovije novom“ objavljena je u izdanju Partenona i Udruženja književnika Srbije. Recenzenti su prof. dr Milo Lompar, književnik Radomir Andrić i prof. Slavica Jovanović. Pored autora o knjizi su govorili i recenzenti Slavica Jovanović i Radomir Andrić, a stihove je čitala Marija Životić, učenica 4. godine Požarevačke gimnazije.

FOTO: Narodna biblioteka „Ilija M. Petrović“

Кao što junaci u Ekovom romanu ,,Fukoovo klatno“ kombinuju slova kako bi otkrili ime boga, tako i pesme u ovoj knjizi kombinuju reči kako bi nam otkrile da je u svakom slovu i u svemu prisutan Bog. Šta je to najnovije novo? Stih koji nam prenosi čitavu priču da pesnik svaki put sve počinje iznova, novo rađanje, novi stih, novi cvet, novi osmeh na detinjoj usni, novo sunce, novi dan, novi čovek. U prožimanju poetske, teološke i filozovske misli stvoreni su stihovi koji spajaju tradiciju i modernu liriku.

Protojerej Aleksandar Mihailović oglašavao se u književnosti esejima i tekstovima iz popularne teologije. Objavio je knjige „Iza odškrinutih vrata“ i „Neponovljiva ponovljivost“. Za svoj izuzetan rad dobitnik je Povelje za kulturu Grada Požarevca i Svetosavske povelje Udruženja književnika Srbije, čiji je član.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend