Kultura

Rabrovo i Veliko Gradište slave lik i delo Žanke Stokić

Foto: Dragan Đorđević
Juče je navršeno 135 godina od rođenja Žanke Stokić. Ove godine obeležiće se i 120 godina od prvog pozorišnog nastupa kao i 75 godina od smrti velike glumice.

24.januara 1887.godine rodila se Žanka u Velikom Gradištu. Sa svoje 4 godine života dolazi u Rabrovo a nakon smrti majke Julke odlazi u Zaječar. U Rabrovu je Žanka završila i osnovnu školu.

Po prvi put Rabrovo i Veliko Gradište zajedno slave Žanku Stokić.

Kulturni epicentar u saradnji sa Udruženjem građana „Žanka Stokić“ iz Rabrova, Narodnom bibliotekom „Vuk Karadžić“ i Kulturnim centrom „Vlastimir Pavlović Carevac“ iz Velikog Gradišta nizom aktivnosti obeležili su početak godine u kojoj će negovati sećanja na veliku srpsku glumicu Živanu Žanku Stokić.

U Osnovnoj školi „Milutin Milanković“ u Rabrovu predstavljena je knjiga „Poziv na bis – Žanka Stokić“ koju je napisala Gordana Vlajić, a objavila izdavačka kuća Pčelica.

Foto: Dragan Đorđević

Nakon promocije knjige otvorena je izložba (stalna postavka) ilustracija „Žanka Stokić“ poznatog umetnika Igor Krstića.

Nakon u Rabrovu, Gordana Vlajić svoju knjigu predstavila je deci u biblioteci iz Velikog Gradišta

Foto: Dragan Đorđević

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend