Kultura

Sloboda i iskustvo rokenrola-tribina Aleksandra Žikića

Foto: Grad Smederevo
Rok novinar, rok muzičar i pisac Aleksandar Žikić govoriće 27. 9. u Centru za kulturu Smederevo u okviru rograma Horizonti slobode-iskustvo rokenrola. Program počinje u 19 sati u Koncertnoj dvorani, a ulaz je slobodan.

Kako su doživljaj slobode i odnos prema problemu slobode dolazili do izražaja u rok kulturi i u stvaralaštvu rokenrol autora, u kojim vidovima se pokazivala neodvojivost rokenrola i ideje slobode, čućemo tokom susreta sa Žikićem koji je svakako nezaobilazna ličnost na polju afirmacije rok kulture i negovanju rokenrola na našim prostorima.

Duhovno traganje, bunt, predstave o slobodumnijem i boljem svetu, težnja ka ekstazi, problem integriteta, subverzivnost, tretman rokenrola u društvu današnjice, uz ilustrativne osvrte na dela autora koji su ostavili trajan pečat, neke su od oblasti u koje će odvesti tematizacija uzajamne pripadnosti pitanja o slobodi i rokenrola.

Aleksandar Žikić potpisuje preko hiljadu tekstova u većini relevantnih jugoslovenskih i srpskih listova, uglavnom iz oblasti rokenrola i pop kulture. Autor je drama Elvira je kul!, Overdouz i Ples aveti i knjiga Fatalni ringišpil – Hronika beogradskog rokenrola, Whisky: Vatra iz vode, Mesto u mećavi-priča o Milanu Mladenoviću

Član je grupe S.T.R.A.H. sa kojom je snimio EP Mesec i album KVOG, a član je i progresivnog amerikana benda The LVC. Razgovor vodi Marko Cvetković, urednik obrazovnog programa Centra za kulturu Smederevo.

Foto: Grad Smederevo

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend