Kultura

Smotra Živka Matić biće otvorena predstavom “Pošteni provalnik”

Foto/ T.S. Galina Perić direktorka Centra za kulturu

Foto/ T.S. Galina Perić direktorka Centra za kulturu

Smotra dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja „Živka Matić” biće održana od 30. novembra do 4. decembra u Centru za kulturu Požarevac. Ovogodišnju smotru  će otvoriti članovi amaterskog pozorišta Žanka Stokić komadom Pošteni provalnik, Kulturnog centra Vlastimir Pavlović Carevac iz Velikog Gradišta.

Direktorka centra za kulturu Požarevac,  je na konferecniji za medije povodom smotre amatera  Živka Matić, najavila da će posle više od dvadeset godina  od smrti ove glumice biti podignut nadgrobni spomenik na Starom groblju u Požarevcu.

Centar za kulturu Požarevac uz podršku grada Požarevca ove godine na starom groblju podiže i nadgrobni spomenik velikoj glumci Živki Matić, rođenoj požarevljanki  koji je ona sa pravom zaslužila i koji će biti završen i postavljen za vreme trajanja festivala. Na ovaj način želimo da se odužimo ovoj legendarnoj glumici,”- istakla je Perić.

Na ovogodišnjoj četrnaestoj po redu Smotri amatera “Živka Matić” učestvuju amaterska pozorišta iz Velikog Gradišta, Starog sela, Kučeva, Boževca i Petrovca na Mlavi.

Selektor festivala i urednik u Centru za kulturu Požarevac, Aleksandar Lukić, je nakon  nakon odgledanih predstava sa teritorije Pomoravlja i Podunavlja izabrao  5 predstava koje će biti u trci za nagradu Živka Matić.

Program smotre:

30.11. Pošteni provalnik, Kulturnog centra Vlastimir Pavlović Carevac iz Velikog Gradišta.

01.12. Žoržeta – Dom kulture “ Vlada Marjanović” – Staro Selo

02.12. “Kaskader” – Centar za kulturu Dragan Kecman kučevo

03.12. “Pazi metak” – KUD “Branko Radičević” – Boževac

04.12 “ Ne očajavajte nikad” Pozorište Dragoljub Milosavljević Gula KPC Petrovac na Mlavi

Nagrade očekuju najbolju glumicu najboljeg glumca i najbolju predstavu, koja će biti ponovo izvedena  pred požarevačkom publikom  u čast pobednika Susreta varoških  pozorišta  Srbije Milivojev štap i šešir, naredne godine.

Sve predstave počinju u 20,00 sati i igraju se u velikoj sali centra za kulturu. Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici, centra pojedinačne ulaznice je 300 dinara.