Kultura

Trideset prvo izdanje emisije Supermarket kulture

Novembar je ponudio niz zanimljivih događaja u agendi institucija kulture grada Požarevca. Bili smo na nekim od njih i donosimo intervjue i osvrte sa likovne i književne scene za ovo izdanje Supermarketa kulture.

Umetnica iz Despotovca, Vlatka Milenković, predstavlja se izložbom koju čini ciklus slika ‘’Moje selo’’, a koja je u Galeriji ‘’Obojena svetlost’’ otvorena 15. novembra u CZK Požarevac. Sa slikarkom smo tom prilikom napravili zanimljiv intervju u kome ona govori o svom likovnom stvaralaštvu ali i aktivnostima u Centru za kulturu u Despotovcu gde se nalazi na funkciji direktora.

Par dana ranije književnica iz Bora, Letica Milovanović, imala je u Požarevcu promociju svog najnovijeg romana ‘’Dama iz Gospođinaca’’. Čućete šta je o tom romanu rekla Slavica Jovanović, profesorka i književni kritičar.

Veliko otkrovenje domaćeg filma, delo ‘’Usekovanje’’ mladog reditelja Siniše Cvetića, obišlo je tokom ove godine niz domaćih i stranih festivala, gde je nagrađivano, uz povoljne utiske kritike i festivalske publike. U Supermarketu kulture čućete šta je rekao Siniša Cvetić o procesu rada na ovom svom debitantskom filmu. Publika bi trebalo da uskoro vidi ovo ostvarenje i u bioskopskoj distribuciji.

Filmski blok u emisiji upotpuniće upravo recenzija filma ‘’Usekovanje’’ Siniše Cvetića.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Goran Jovanović

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend