Kultura

Trideset prvo izdanje emisije Supermarket kulture

Novembar je ponudio niz zanimljivih događaja u agendi institucija kulture grada Požarevca. Bili smo na nekim od njih i donosimo intervjue i osvrte sa likovne i književne scene za ovo izdanje Supermarketa kulture.

Umetnica iz Despotovca, Vlatka Milenković, predstavlja se izložbom koju čini ciklus slika ‘’Moje selo’’, a koja je u Galeriji ‘’Obojena svetlost’’ otvorena 15. novembra u CZK Požarevac. Sa slikarkom smo tom prilikom napravili zanimljiv intervju u kome ona govori o svom likovnom stvaralaštvu ali i aktivnostima u Centru za kulturu u Despotovcu gde se nalazi na funkciji direktora.

Par dana ranije književnica iz Bora, Letica Milovanović, imala je u Požarevcu promociju svog najnovijeg romana ‘’Dama iz Gospođinaca’’. Čućete šta je o tom romanu rekla Slavica Jovanović, profesorka i književni kritičar.

Veliko otkrovenje domaćeg filma, delo ‘’Usekovanje’’ mladog reditelja Siniše Cvetića, obišlo je tokom ove godine niz domaćih i stranih festivala, gde je nagrađivano, uz povoljne utiske kritike i festivalske publike. U Supermarketu kulture čućete šta je rekao Siniša Cvetić o procesu rada na ovom svom debitantskom filmu. Publika bi trebalo da uskoro vidi ovo ostvarenje i u bioskopskoj distribuciji.

Filmski blok u emisiji upotpuniće upravo recenzija filma ‘’Usekovanje’’ Siniše Cvetića.