Kultura

Trideseto izdanje emisije Supermarket kulture

Oktobar je tradicionalno mesec bogat kulturnim dešavanjima, a mi smo se potrudili da za našu emisiju posetimo što više događaja.

U Beogradu je pri kraju 65. Međunarodni sajam knjiga. Posle dve godine pauze zbog pandemije, ljubitelji knjige ponovo su u prilici da uživaju u Sajmu i novim izdanjima brojnih izdavača. Mi smo bili na promociji novog romana pisca Gorana Zečevića, ‘’Nečisti i čisti’’, koja je održana na štandu novosadske kuće ‘’Prometej’’, koja je proglašena za izdavača godine.

Nedavno je završen 51. FEDRAS, jedna od najuglednijih pozorišnih manifestacija ne samo u našem kraju već i u celoj Srbiji. Čućete šta su završne večeri festivala rekli direktor Centra za kulturu Opštine Malo Crniće, Nikola Tomić, kao i član Stručnog žirija, Nebojša Bradić.

U Galeriji ‘’Obojena svetlost’’ CZK Požarevac otvorena je izložba u organzaciji Društva srpsko-grčkog prijateljstva ‘’Rista Kolonjas’’ pod nazivom ‘’Heroji i heroine Grčke revolucije 1821’’, čiji je autor Petar Rodifcis Nađ. U Supermarketu kulture čućete autora izložbe, kao i Dejana Krstića, člana Gradskog veća zaduženog za kulturu, koji je izložbu zvanično otvorio.

U oktobru mesecu 1992. godine u bioskope je ušao debitantski film Kventina Tarantina ‘’Ulični psi’’. Ovog oktobra obeležavamo 30 godina od pojave jednog od najčuvenjih ostvarenja s kraja prošlog veka i upravo njemu posvećujemo filmsku recenziju u Supermarketu kulture.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Goran Jovanović

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend