Kultura

U požarevački bioskop stiže film „Što se bore misli moje”

Foto: YouTube screenshot/MegaComFilm

Foto: YouTube screenshot/MegaComFilm

Film Milorada Milinkovića „Što se bore misli moje” ovog vikenda prikazuje se u Bioskopu Centra za kulturu Požarevac. Pored ovog filma, na repertoaru su još četiri filma.

Film Milorada Milinkovića „Što se bore misli moje” prati poslednjih sedam dana života kneza Mihaila Obrenovića, pre njegovog ubistva na Košutnjaku 1868. godine i prikazuje njegovu romansu sa znatno mlađom verenicom, Katarinom Konstantinović. Uloga kneza Mihaila poverena je Draganu Mićanoviću. Ovaj istorijsko-politički triler nosi naslov čuvene pesme kneza Mihaila Obrenovića.

Film će biti prikazan u sledećim terminima:

  • 22. septembra  u 17.30 časova,
  • 23. septembra u 16 časova i
  • 24. septembra u 19 časova.

Osim ovog filma, na repertoaru su:

  • „Pričaj sa mnom” ⎯ 22. i 23. septembar u 20 časova,
  • „Opatica iz pakla 2” ⎯ 24. septembra u 17 časova,
  • „3211” ⎯ 22. septembar u 16 časova i 23. septembar u 18.30 časova,
  • „Ričard Roda” ⎯ 22. i 23. septembar u 14 časova i 24. septembar u 15 časova.

Film „Pričaj sa mnom” prati grupu tinejdžera koja saznaje da može da priziva duhove uz pomoć balsamovane ruke. Kada njihova, samo naizgled bezazlena šala postane viralna, stvari odlaze van kontrole. Oni su zaokupljeni novim uzbuđenjima, ali sve do onog trenutka kada jedan od njih ne ode predaleko i ne oslobodi zastrašujuće natprirodne sile.

I ovog vikenda prikazivaće se film „Opatica iz pakla 2”, nastavak horor filma iz 2018. godine. Godina je 1956, a radnja se događa u Francuskoj. Sveštenik je ubijen. Zlo se širi. Sestra se ponovno se suočava sa zlom silom u obliku iste demonske opatice Valak.

Film „3211” je domaći muzičko-biografski triler koji govori o životu muzičara Stefana Đurića Raste, koji jednog dana gubi sve i odlazi u zatvor, a od njegovog ranijeg života ostaju samo njegove pesme.

Najmlađa publika i ove nedelje može pogledati film „Ričard Roda”, koji govori o vrapcu Ričardu, koga su odgajale rode i koji misli da je jedan od njih. Kad dođe vreme za migraciju, njegova porodica roda mora da mu otkrije pravi identitet i da ga ostavi u šumi, jer ne bi preživeo putovanje do Afrike. Odlučan u tome da dokaže da je on ipak roda, Ričard će krenuti sam na jug, ali će mu se pridružiti ekscentrična sova s izmišljenim prijateljem i narcisoidni papagaj, disko-pevač.

Cena ulaznice za sve filmove iznosi 250 dinara.

Karte se mogu kupiti na Biletarnici Centra za kulturu, koja će danas, 22. septembra, raditi do 20 časova. Sutra, 23. septembra radno vreme Biletarnice je od 13 do 20 časova, a u nedelju, 24. septembra, od 14 do 19 časova.