Kultura

U Srbiji danas onlajn kulturna manifestacija Noć ideja

Kulturna manifestacija Noć ideja (La Nuit des idees) koja se obeležava u više od 100 zemalja širom sveta, biće održana danas i u Srbiji, saopštio je Francuski institut.

„Noć Ideja je medjunarodni onlajn dogadjaj koji se tokom 24 sata istovremeno odigrava u 103 zemlje na pet kontinenata, a koji čini više od 200 intervjua, razgovora i konferencija na teme koja preokupiraju društvo današnjice“, navodi se u saopštenju.

Ove godine će izmedju ostalih učestvovati nemački filozof Hartmut Rosa, američka pevačica Peti Smit (Patti Smith) i reditelj Džim Džarmuš (Jim Jarmush).

Medjunaordni i srpski program Noći Ideja može da se prati danas i sutra na stranici Fejsbuka Francuskog instituta u Srbiji, navodi se u saopštenju i dodaje da će sprski program biti dostupan na linku https://us02web.zoom.us/j/84629636376.

Uvodnu reč srpskog programa će imati francuski ambasador u Srbiji Žan-Luj Falkoni (Jean-Louis Falconi), naveo je Francuski institut.

Manifestaciju Noć ideja svake godine organizuje francuska kulturna mreža u inostranstvu.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend