Film

U susret smederevskom Dunav Film Festu

Foto: Dunav Film Fest/Vizual festivala

Foto: Dunav Film Fest/Vizual festivala

Šesto izdanje filmskog festivala u Smederevu počinje 22. avgusta i donosi 35 naslova spakovanih u četiri programa. Premijerno će biti predstavljene i dve epizode serije „Tunel”.

U Smederevu će od 22. do 27. avgusta biti održan 6. Dunav Film Fest. Centralni program kao i svake godine održava se u Malom gradu Smederevske tvrđave.

Festival će otvoriti film Ivice Vidanovića „Momak i devojke”, a od domaćih ostvarenja biće prikazan i film Pavla Vučkovića „Zaštita pre svega”, delo „Film davne budućnosti” Siniše Cvetića o velikim domaćim rediteljima, kao i dve epizode TV serije „Tunel” u režiji Petra Ristovskog.

Foto: Dunav Film Fest Promo/ kadar iz filma Zaštita pre svega

Od stranih ostvarenja izdvajamo „Tačku povratka” Roberta Hloza, „Nula kalorija” Džesike Hausner, „Plastično nebo” Tibora Banočkija i Šarlote Sabo, „Sigurno mjesto” Jurja Lerotića, „Sisi i ja” Frauke Finstervalder, „Madam Di Bari” koje potpisuje Majven.

Projekcijom legendarnog ostvarenja Federika Felinija „Osam i po” biće obeleženo 30 godina od smrti velikog reditelja i 60 godina od premijere ovog klasika. Još jedna posveta velikanu tiče se francuskog majstora Robera Bresona jer će se obeležiti 40 godina od premijere njegovog poslednjeg filma „Novac”.