Kultura

Za tumačenje četiri uloge nagrađena Dragana Stojanović

Foto: Dragana Stojanović

Foto: Dragana Stojanović

Pozorište „Milivoje Živanović“ Centra za kulturu Požarevac nastupilo je četvrte takmičarske večeri  sa predstavom „Generalna proba samoubistva“, u režiji Dragane Stojanović.

Žiri je za slikovito prikazani lik nagradio Natašu Ilić koja je tumačila ulogu Devojke. Glumica večeri i četvrti nosilac Milivojevog štapa je Dragana Stojanović koja je tumačila uloge Kapetana, Biznismena, Psihijatra i Advokata.
U okviru pratećih programa ovogodišnjeg Štapa i šešira glumci našeg pozorišta odigrali su predstavu Luda Troja u stotinu boja, u režiji Tijana Bajić.
Podsetimo tokom festivalskih večeri najbolji glumci svake večeri dobijaju repliku štapa Milivoja Živanovića, dok iz kruga večernjih dobitnika, najbolji glumac festivala dobiće na dar Milivojev šešir.

Poslednje večeri festivala, nakon proglašenja najboljeg glumca, u čast pobednika tradicionalno biće izvedena predstava koja je bila najbolja na Smotri posvećenoj Žanki Matić, „Ne očajavaj nikad“, pozorišta „Dragoljub Milosavljević Gula“ iz Petrovca na Mlavi.

.

Baner Boom93 Android aplikacija